HORVÁTORSZÁGI BÚVÁRKODÁS


HORVÁTORSZÁGI VITORLÁZÁS


HORVÁTORSZÁGI APARTMANOK


Búvárkodás Horvátországban


Búvárkodj velünk Horvátországban!

horvátországi búvrtúrákTengeri Buborék Búvárközpont


- Horvátországi merülések: Krk, Cres, Plavnik, Mali Plavnik, Kornati
- oktatás kezdőtől a professzionális szintig
- próbamerülés
- egész napos  búvárprogramok
- roncsmerülés
- víz alatti fotózás
- éjszakai merülés
- gyerekprogramok
- búvárfelszerelés kölcsönzése

Búvárbázisunk Krk városában van, a belvárostól néhány percre, közel a tengerparthoz. Érdemes követni a Morski Mjehuric és az Adria-Krk táblákat. 54 ágyas horvátországi apartmanházunkban tengerre néző erkélyes szobák, fűtés, klíma, és műholdas televízió emeli a komfortot. Horvátországi búvárbázisunk a ház földszintjén várja a búvárkodni vágyókat. Obelix névre keresztelt búvárhajónk a Hotel Marina előtt horgonyozik, rossz idő esetén a Sveta Fuska öblében várja vendégeinket.

Aki még nem búvár

Aki még nem búvár, de szeretne az lenni...


Aki még nem végzett búvártanfolyamot, vagy még csak kacérkodik a búvárkodás gondolatával, annak sem kell lemondania róla, hogy megtapasztalhassa, átélhesse azt a fantasztikus élményt, amit a merülés, a víz alatti világ felfedezése nyújt.

A horvátországi búvárkodás lehetőségei:

Sznorkelezés során az ember vesz vagy bérel egy jó és kényelmes búvármaszkot, légző-csövet és uszonyt, majd a tengerfelszínen lebegve a pl. a horvátországi partvonal tarka élővilágát figyeli meg, kihasználva, hogy a tenger magas sótartalma miatt a víz a felszínen tartja és nagyon könnyű így a búvárkodás. A gyerekekre adjunk mentőmellényt, illetve az is viselje, aki nem úszik jól, mert ha belemerül a búvárkodásba, könnyen arrébb sodorhatja az áramlás.

Figyelem, ez az a tevékenység, aminél nagyon könnyű leégni, mert a víz hűtő hatása miatt alig érezzük a nap égető melegét. Naptej és ha kell, vékony, fehér pamutpóló nem árt. Nagyon jó szórakozás egyébként ez a fajta horvátországi búvárkodás akkor is, ha gyerekekkel vagyunk, mert sokáig leköti őket és közös élményt adhat az egész családnak. Azoknak a gyerekeknek, akik félnek a víztől jó lehetőség a búvárkodás ezen módja arra, hogy megbarátkozzanak vele. A felszerelés pedig egyszeri beruházás, mely évekig jó és minden vízparti nyaraláskor felhasználható.

Horvátországi hajóroncsok

horvátországi búvárkodás Baron gautsch hajórncsHorvátországi hajóroncsok

 
Az alábbiakban lássuk, melyek a horvátországi búvárkodás szempontjából leggyakrabban látogatott, legérdekesebb hajóroncsok

Baron Gautsh: A búvárok itt kb. háromnegyed órás út után egy utasszállító hajó roncsra bukkanhatnak, melyet az "Adria Titanicjának" is neveznek, eredetileg osztrák luxushajó volt, mely 1908-ban épült. 1914-ben elsüllyedt amikor tengeri aknára futott. A balesetben 214-en vesztették életetüket. Mára a horvátországi búvárkodás egyik legkülönlegesebb merülőheyévé vált: algák, szivacsok, és korallok vették birtokukba. A mélység itt: 28-42 m. Csak haladóknak ajánlott!  85 m hosszú, 12 m széles, a felső dokk 28 m-en, a legmélyebb pont 42 m mélyen van.

Horvátországi merülőhelyek

Horvátországi merülőhelyek

 horvátországi búvárkodásBaron Gautsch Rovinj mellett: A búvárok itt egy utasszállító hajóroncsra bukkanhatnak, melyet az "Adria Titanicjának" is neveznek és 1908-ban épült. 1914-ben elsüllyedt, amikor tengeri aknára futott. A balesetben 214-en vesztették életetüket. Mára a horvátországi búvárkodás egyik legkülönlegesebb merülőheyévé vált: algák, szivacsok, és korallok vették birtokukba. A mélység itt: 28-42 m. Csak haladóknak ajánlott!

Lina a Cres-szigetnél: Aki több hajóroncsra is kíváncsi, látogassa meg ezt a kereskedelmi hajóroncsot, mely 22-55 méter mélyen fekszik a Cres-szigetnél. Ez a túra kizárólag haladóknak javasolt.

Tudnivalók és jelenleg hatályos előírások a horvátországi búvárkodás során

Engedélyek, előírások a horvátországi búvárkodással kapcsolatban


A horvátországi rekreációs búvárkodást a jelenleg is hatályos, 1999-ben, a Tengerügyi, Közlekedési, és Hírközlési minisztérium által kiadott rendelet szabályozza. Az előírás szerint mindenkinek, aki horvátországi merülést tervez, rendelkeznie kell búvárigazolvánnyal, amelyet a horvátországi búváregyesület (Hrvatski ronilački savez) ad ki, és a búvárközpontokban szerezhető be. Ára turisztikai célokra megközelítőleg 100 Kuna.

További cikkeink...