HORVÁTORSZÁGI BÚVÁRKODÁS


HORVÁTORSZÁGI VITORLÁZÁS


HORVÁTORSZÁGI APARTMANOK


Horvátországi vitorlázás-általános információk

horvátországi vitorlázásSok előnye van,ha valaki a horvátországi vitorlázást választja megérdemelt nyaralásához. A vitorlázás nagy szabadságot biztosít abban,hogy horvátországi nyaralásunk során milyen programokat választhatunk. Gyakorlatilag egy horvátországi vitorlástúra során mindig azt teheti az ember, ami éppen jól esik. Akkor és ott ki,amikor akar,annyi ideig marad egy helyen, amíg jól esik és akár családdal vitorlázik, akár barátokkal vagy egyedül,mindig élményekben gazdag nyaralása lesz. Akinek elege van az emberekből és nyugalomra vágyik, navigálhat a számtalan kis rejtett öbölhöz, vagy éppen egy apró halászfalucskához. Aki pezsgésre vágyik egy egy egész napos sütkérezés után, az belevetheti magát a horvátországi éjszakai életbe, bulizhat a strandokon, diszkókban,koncertekre mehet, fesztiválokat látogathat. A horvátországi nyaralás vitorlázással, búvárkodással kiegészítve egész évre szóló feltöltődést nyújt.


A vitorlázásról még sosem mondták,hogy unalmas lenne. Aki sportként tekint rá,annak kihívás és kaland lehet, aki a tenger és természet szerelmese, az pedig zavartalanul gyönyörködhet a panorámában és a hullámokban. Arról nem is beszélve,hogy talán semmilyen más módja a nyaralásnak nem annyira romantikus,mint a horvátországi vitorlázás. Gondoljunk csak arra, milyen érzés delfineket látni, a csillagos ég alatt ringatózó hajón összebújva meginni egy pohár vöröbort,miután macskaköves utcákon sétáltunk egy városkában vagy mások szeme elől elbújva fürödtünk az azúrkék Adriában... Egyszerre kínál élményt a horvátországi vitorlázás a család összes tagjának és korosztályának: senkit sem fenyeget az unalom!
A horvátországi vitorlázás másik,és talán az egyik legnagyobb előnye pedig az, hogy nagyon jó ennek a fajta nyaralásnak az ár-érték aránya. A hajón lakva sokat spórolhatunk a szálláson, a vitorlázás során sokkal többet láthatunk rövidebb idő alatt a horvátországi szigetvilágból,mint egyéb járművel, nem beszélve a kedvezőbb üzemnyagkalkulációról.
Nem csak a búvárkodás szerelmesei, hanem a vitorlázás sokatlátott nagyjai is a világ egyik legszebb vitorlásparadicsomává kiáltották ki a horvátországi szigetvilágot,közvetlenül a Karibi-szigetek mellett (Vitorlázás Világa folyóirat)

horvátországi vitorlázásHogy valójában hány szigete is van az Adria horvátországi terleteinek, azt talán még maguk a horvátok sem tudják, de a Horvát Idegenforgalmi Hivatal kampánykiadványában 1244-et említenek, máshol 1185 –ről is olvasni...mindegy is. A teremtő kegyes volt, szétszórta a szigeteket, mint a gyöngyöket, hogy a horvátországi vitorlázás nagyszerű élmény lehessen. Az Adria a legtisztább és a legáttetszőbb tenger az egész Kontinensünkön. Átlagos mélysége 173 méter körül van. Vize 576 halfajnak, számos védett és ritka élőlénynek, delfineknek, koralloknak, szivacsoknak ad otthont.
Navigációs szempontból is érdekes hely, mert eltér északon és délen. Északi részén a szigetek sűrűbbek,kisebb köztük és a part között is a távolság. Ezek több menedéket is adnak a horvátországi vitorlázás során. A színek és illatok intenzívebbek, az emberek és a kultúra is a mediterrán vonásokat és sokszínűséget tükrözik. A horvátországi nyaralás,vitorlázás során ha kikötünk itt egy városban, az nagyobb valószínűséggel  az ókori és a reneszánsz hatásokat mutat.
Dalmácia déli területein egy horvátországi vitorlázás során többet kell hajózni a szigetek,kikötők oltalmat adó öbleibe. Erősebb a Misztrál, szeszélyesebb a tenger, viszont nagyobb kalad is egy sportvitorlázás alkalmával. A társadalmi élet itt nyüzsgőbb, sok a kulturális esemény és a városi szórakozásra való alkalom.


A szél
horvátországi vitorlázásA szelek kegyeltjének lenni a nagy felfedezések korában nagy szerencsének számított, tengerészek és hódítók élete múlott rajta.Ma már a horvátországi vitorlázás szerelmesei a szél kincsének utolsó örököseiként természeti szépségeket és a kalandotat keresnek a tengeren. Az Adria vitorlázói és a tengerparti népek a különféle széltípusok elnevezésével közeli kapcsolatot teremtettek a széllel, azt ereje és jellegzetességei alapján nevezték el. Minden szélnek egyedi karaktere van, megismerésük által juthatunk el nyaralásunk úticéljaihoz.Az adriai  szeleket leginkább a szárazföld és a tenger hőmérséklet- és légnyomáskülönbsége szüli.
A Burin és a Maestral (Misztrál) a levegő mozgása és lehűlése folytán keletkezik, a vitorlát állandóan feszítő,kellemes szelek. Amikor a nappali Misztrált simán váltja az éjjeli Burin, az azt jelzi, hogy az idő tartósan stabil marad. Nyáron a leggyakoribb szél a Misztrál, a régi dalmát utcák építésének irányát is meghatározta,  a városok utcái megnyílnak a Maestralnak, hogy a szél hűsen tartsa a várost.
A légnyomás hirtelen megváltozása  erősebb szeleket ígér, ilyenkor ajánlott kikötni a számos védett öböl vagy kikötő oltalmában.
Ha tiszta az ég, és erős,élnénk színekkel tarkított a horvátországi naplemente jó lesz az idő vitorlázásra. Halovány, elmosott naplemente rossz időt jósol. A szigetek hegyei fölött az apró, pufi felhők a Misztrált és a vele járó, kellemes, horvátországi vitorlázásra legalkalmasabb időjárást jelzik. A szárazföld hegycsúcsai fölötti felhők a Bóra, egy hirtelen széllökéseiről elhíresült szél hírnökei.Szeszélyes és hirtelen széle ez, nem hagy időt a vitorlásoknak a felkészülésre, így nagyon oda kell rá figyelni. Az idő megjósolásában a delfinek is segítik a vitorlázót. Megejelenésük sokszor a pár nap múlva várható rossz időt jelzi. Amerről a delfinek jöttek,onnan jön majd a rosszabb időjárás is.
Az Adria széltérképe 8 fő szelet ismer.
A Bura kiszámíthatatlan, ÉNY-i szél, a szárazföld irányából a tenger felé fúj. Száraz, hideg lökései vannak, ezek tisztítják meg a felhőktől a légkört. Elhaladtával kiválóak a látási viszonyok, napos és tiszta az idő következik. A Burában vitorlázni izgalmas, felészült hajót és legénységet kíván. A tapasztalt hajósok tréfás jelmondata: „Ha én szelem a vizet, te ne tedd!” –mondják a Burának. Rövid, fehér tarajú, magas hullámokat okoz, nehéz ilyenkor kormánypzni. A „tengerfüst”,mely alaposan csökkenti a látótávolságot a Bura által hordott, apró szemű vízpermet. És hogy a gasztronómiában miről híres? Ő érleli az Adria híres sonkáját, a”pršut”-ot.
A Jugoegy  közepes erejű, DNY-i, nedves és meleg szél, a tengerről a szárazföld felé fúj. Bár egész évben tapasztalható a partvidéken, nyáron kicsivel ritkább. Fokozatosan erősödő szél, hosszú, néma, hab nélküli hullámokat okoz, amelyek partra futás után erős zúgással húzódnak vissza a tengerbe. A sebességért rajongó kormányosok kedvence, mivel sokáig képes gyorsítani a hajót. És a halak is jól harapnak ilyenkor a csalira.
A Mistral az Adria legjellemzőbb nyári szele, amely ÉNY-ról fúj, és tiszta, stabil időt hoza horvátországi vitorlázás során. Hajnaltól napnyugtáig kíséri útján a vitorlást. Nyáron kellemesen hűsít tiszta, egészséges és hideg levegőjével. Közepes erejű, ezért horvátországi vitorlázáshoz nagyon kedvező: ilyenkor lehet nyugodtan élvezni a tenger ringatását és a hajó oldalát nyaldosó hullámokat.
A többi,kevésbé fontos szél a tengeren segíthet a hajósoknak. A Tramuntana egy kellemes, szép időt ígérő, hűs É-i szél, a Grego száraz, tiszta, hűvös időt hoz, közepes vagy erős ÉNY-i fúvásirányával. A Levant, hideg, nedves, esős időben fújó, hideg, K-i szél,míg az Oštro egy meleg, nedves,D-i szél, amely felhős, esős időt hozhat. Végüla  Lebić a Jugo után támadó, DNY-i szél, kisimítja a sekély kikötők hullámait.

Az Adria legfontosabb adatai számokban:
HOSSZÚSSÁG 783 km
SZÉLESSÉG (átlag) 248,3 km
MÉLYSÉG (átlag) 173 m
FELSZÍNI TERÜLET 148 595 km2
TÉRFOGAT 34 977 km3
PARTVONAL HOSSZA A SZIGETEKKEL EGYÜTT 5835 km
SZÁRAZFÖLD 1777 km
SZIGETEK 4058 km
SÓTARTALOM (átlag) 38.30 per mill.
TENGERÁRAMLAT (közepes) 0,5 knots
HULLÁM NAGYSÁGA (átlagban) 0,5 - 1,5 m
ÁTLAGOS HŐMÉRSÉKLET (közepes) 11°C
ÁTLAGOS NYÁRI HŐMÉRSÉKLET 25°C - 27°C

Hajózás Horvátországban – horvátországi vitorlázás
A horvátországi partmenti vizek területe (tengeri belvizek valamint területi vizek, territoriális tenger - a tengeri belvizektől 12 tengeri mérföldnyi távolságra) 31.067 km2. Az Adriai-tenger teljes szárazföldi tengerpartjának 48% -a, a szigetek tengerpartjának 97%-a a Horvát Köztársaság területén fekszik.
Tengerpartja 5.835 km hosszú; melyet  4.058 kisebb-nagyobb sziget, és szirt partvonala alkot. Kisebb-nagyobb szigetek, szirtek mindösszesen: 1.185 darab van; melyből lakott: 50, lakatlan: 651 sziget, 389 kisebb sziget és 78 szirt. Világítótornyok, partmenti és kikötői fények: 600 található a horvátországi felségvizeknél.
Horvátországi partmenti rádióállomások a Rijeka Radio, a Split Radio és a Dubrovnik Radio.
A nagyobb óceánjáró hajók fogadására a következő horvátországi kikötők alkalmasak: Pula, Zadar, Šibenik, Split, Ploče, Dubrovnik.A part mentén jachtok és vitorlások kikötésére 350, kisebb-nagyobb természetes kikötőhely alkalmas.
12 órán keresztül tart a mediterrán ár-apály hullám, az Otrantói-szoroson keresztül áramlik be az Adriára, a keleti és a nyugati part mellett északi irányban halad. Az árapály következtében a tenger vízszintje emelkedésének és süllyedésének mértéke 25 cm-től (Otrantói-szoros) 80 cm-ig (a legészakabbi területek) terjedhet.
„A Horvátországba vízi úton belépő hajó kapitánya köteles a legrövidebb úton behajózni a nemzetközi forgalmat bonyolító határátlépő helyek egyikébe a vámvizsgálat elvégzésének céljából, továbbá köteles kiváltani a matricát és hitelesíttetni az utaslistát a legközelebbi révkapitányságon vagy kirendeltségen. A szárazföldi úton érkező, kikötőben vagy más horvátországi helyszínen megőrzésen lévő hajó kapitánya a hajózás megkezdése előtt köteles kiváltani a matricát és hitelesíttetni az utaslistát a legközelebbi révkapitányságon vagy kirendeltségen.”  2,5 méternél rövidebb vagy 5 kW teljesítménynél kisebb motorral rendelkező hajóra nem kell  a matricát kiváltani. Az egy évre érvényes  matricát  jól látható helyen kell elhelyezni a hajón. A matrica kiállítása a következő díjakat foglalja magában: hajózás biztonságáért fizetendő illeték, a hajózás során a biztonsági objektumok használatáért fizetendő díj («világítótorony díj»), tengeri információs térkép díja plusz az eljárási illeték.
A Horvátországban hajózó hajón a következő eredeti iratoknak kell meglenniük:
* Matrica
* A hajó hitelesített legénység– és utaslistája
* A hajón tartózkodó személyek hitelesített listája (azon hajók esetében, melyeken a Horvátországban történő hajózás során változik a legénység felállása)
* A hajó tengeralkalmasságát igazoló dokumentumok
* A hajó kapitányának hajóvezetői alkalmasságát igazoló dokumentumok
* A harmadik személynek okozott kár esetére felelősségbiztosítást igazoló okmány (csak a 15 kW teljesítménynél nagyobb meghajtású motorral rendelkező hajóra)
* A hajó tulajdonjogát igazoló okmány, vagy felhatalmazás a hajó használatára


A hajón tartózkodó személyek bejelentése – horvátországi vitorlázás
Azon hajó kapitányának, aki a horvátországi hajózás, vitorlázás során változtatni kíván a hajón tartózkodó legénység összetételén, köteles a matrica kérvényezése alkalmával hitelesíttetni a matrica érvényességi ideje alatt a hajón tartózkodó utasok listáját. Az utaslistán szereplő személyek száma nem haladhatja meg az adott hajó befogadóképességének kétszeresét megnövelve az eredeti befogadóképesség 30%-val. Azon személyeket, akik akkor tartózkodnak a hajón, amikor az a kikötőben, vagy horgonyzóhelyen tartózkodik nem kell feltüntetni az utaslistán. Az utaslista kitöltésére folyamatosan,vagy a matrica kérvényezésekor, van lehetőség, de kötelező legkésőbb az utaslistán szereplő személy első beszállásakor. Amennyiben az utaslista folyamatosan kerül kitöltésre, azt minden egyes kitöltéskor hitelesíteni kell a hotvátországi révkapitányságon, vagy annak kirendeltségén. Az utaslistán szereplő személyek cseréjének száma nem korlátozott. Amennyiben a hajó kapitánynak a horvát fenségvizeken történő tartózkodás és a matrica érvényességi ideje alatt nincs szándékában megváltoztatni legénység felállását, nem kell bejelentkeznie a révkapitányságon, vagy annak kirendeltségén.


A  TARTÓZKODÁSI ILLETÉK- horvátországi vitorlázás
Napi tartózkodási illeték: mértéke az adott településtől, illetve az idegenforgalmi szezontól függ, fő/éjszaka kerül kiszámításra.A Horvát Köztársaság összes települése és városa 4 fizetős kategóriába («A»,«B», «C» és «D») van besorolva.  A fő-, elő- és utószezon periódusa megyénként változó.
Általánydíjas tartózkodási illeték: a horvát Adrián éves, illetve hosszabb időre érvényes hajóhellyel rendelkező hajósok általánydíjas tartózkodási illetéket kötelesek fizetni. Az általánydíj egy összegben fizetendő és a hajó tulajdonosának, illetve vendégeinek az anyakikötőben történő tartózkodását fedezi, az ott tartózkodás időtartamától függetlenül. Az általánydíj fizetésére mindenki kötelezett, aki éves hajóhelyet bérel, attól függetlenül, hogy tengeri, vagy száraz kikötőhelyet vesz igénybe. Ha  a hajó azon a kikötőn kívül tartózkodik, ahol hajóhelyet bérelték, a hajó tulajdonosa, akárcsak a hajó legénysége, köteles napi tartózkodási illetéket fizetni abban a kikötőben/településen, ahol éppen tartózkodnak.

TENGERI FELKUTATÁSI ÉS MENTŐSZOLGÁLAT-horvátországi vitorlázás
A horvátországi felkutatást és mentést koordináló intézményt , aTengeri Felkutatási és Mentőszolgálat Főközpontja Rijekában van,elérhető a nap 24 órájában a 10. és 16. VHF csatornákon, vagy a 9155 telefonszámon.


HAJÓVEZETÉSI ALKALMASSÁG IGAZOLÁSA-horvátországi vitorlázás 
A hajó kapitányának a horvátországi vizeken rendelkeznie kell hajóvezetői engedély igazolásával, amely megfelel azon ország hatályos hajózási szabályzatának, mely alatt a hajó fut, vagy a Horvát Köztársaság érvényes előírásainak. Amennyiben azon ország előírásai szerint, melynek zászlaja alatt a hajó fut, a hajót irányító személy nem kell rendelkezik hajó alkalmassági igazolással, az illetőnek kérvényeznie kell a Horvát Köztársaság szabályzatainak meglelő alkalmassági igazolást, vagy határozatot, legkésőbb minden év január 1-ig.


FONTOSABB TENGERI KÖZLEKEDÉSI ELŐÍRÁSOK HORVÁTORSZÁGBAN
A kikötők és a horvát tengeri belvizek minden része a kapitányságok felügyelete alatt áll. A hajók és kishajók a kikötőbe történő behajózás, illetve a kikötőből történő kihajózás alkalmával kötelesek a sebességkorlátozási jelzésnél, a partmenti vagy víz alatti munkálatok helyszíne, valamint a kijelölt búvárterületek mellett a lehető legkisebb sebességgel haladni annak érdekében, hogy a felcsapódó hullámokkal ne okozzanak kárt.
A horvátországi hajózási útvonalakon sport- és egyéb tevékenység csak a kapitányság engedélyével végezhető.
A hajók és kishajók előírt hajózási távolságága a parttól:
• A tömegközlekedést végző hajók: minimum 300 méter
• Sport és pihenési célú hajók: minimum 200 méter
• Motoros kishajók és vitorlások: minimum 50 méter
A hajók, motoros kishajók és vitorlások az előírt távolságon belül is hajózhatnak, amennyiben ezt a hajózási útvonal konfigurációja szükségessé teszi, fontos azonban, hogy ilyen esetben is olyan sebességgel közlekedjenek, amely lehetővé teszi a hirtelen megállást és fordulást. Az evezős kishajóknak nem kell betartani az 50 m-es távolságot a parttól. A horvátországi strand közeli tengervizeken a kishajóknak több mint 50 méterre el kell távolodniuk a kiépített strand elkerített területének határától, a természetes strandokon pedig legalább 150 méterre. A sikló motorosoknak 300 méterre el kell távolodniuk a parttól, ott, ahol ez a tevékenység nem tiltott. A nyomómotoros kis vízijárműveket (jet ski) csak azokon a területeken szabad használni, ahol ez kifejezetten megengedett. A kapitányság határozza meg a motorcsónakozásra és vízisíelésre tiltott területeket, és ezeket meg is jelöli. A tilos szörfdeszkázni a kikötők bejáratánál, a hajózási útvonalak keskeny szakaszain, természetes strand partjától számított 50 méteren belül, valamint a kiépített strandokon. Azt a területet, ahol búvárkodás folyik, láthatóan meg kell jelölni a búvárterület közepére elhelyezett narancssárga vagy piros, legalább 30 cm átmérőjű jelzőlabdával.
A hajón lévő UKW rádióállomás tulajdonosának, vagy használójának tilos valótlan, vagy félreérthető jelzéseket és közleményeket adnia, főként ami a veszélyhelyzeteket, a sürgősséget, a biztonságot és beazonosítást illeti.
A horvátországi hajóközlekedési szabályok figyelmen kívül hagyása büntetést von maga után.
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS-horvátországi vitorlázás
A tengeri meteorológiai központ a parti rádióállomásokon keresztül a következő jelentéseket adja: általános előrejelzés (a teljes Adriai-tengerre), regionális előrejelzés (régiók szerint, pl. Kvarner, Kvarnerić, Velebit-csatorna, spliti terület, Közép-Adria nyílt tengeri része), illetve helyi előrejelzés (kikötők, horgonyzóhelyek, marinák ...).
A Nemzetközi Meteorológiai Szervezet (SMO) és a Nemzetközi Tengeri Szervet (IMO) keretein belül működik a GMDSS rendszer (Global Maritime Distress and Safety System) Globális Tengeri Vészjelző és Biztonsági Rendszer. A GMDSS keretein belül működik a NAVTEX szolgálat (Tengeri, Meteorológiai és Navigációs Figyelmeztetések).  Horvátországban a SPLIT rádióadón keresztül működik a NAVTEX szolgálat.
SPLIT RADIO (9AS) NAVTEX AZONOSÍTÓ (Q)

B: NAVTEX Angol nyelvű meteorológiai előrejelzés: 02.50, 06.50, 10.50, 14.50, 18.50, 22.50
Web oldal: http://meteo.hr/index_en.html
Horvát, angol, olasz és német nyelvű meteorológiai előrejelzés:
http://prognoza.hr/prognoze_en.html
A legtöbb horvátországi marina recepcióján +24, +96 órás előrejelzés, a révkapitányságokon +24, +48 órás előrejelzés.
ADRIAI SZKIPPER SZÖVETSÉG
Az „Adriai Szkipper Szövetség” a hajózási turizmusban szakmailag érdekelteket tömörítő non-profit szervezet. A szövetség hasznos információkkal látja el tagjait, a munkaadókat, a turistákat és minden érdeklődőt.
Felvilágosítás: Udruga skipera Jadrana (Adriai Szkipper Szövetség) Blaža Polića 2/4; HR-51000 Rijeka Tel: 00385 51 332-172, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , web site: www.usj.hr